Nederlands Engels Duits Zweeds Zweeds Zweeds
Watersport
Compleet assortiment van producten voor nieuwbouw, reparatie en onderhoud van pleziervaartuigen.
29 December 2016
Composiet gevelpanelen afgewerkt en beschermd met Double Coat

 

Nieuwe composiet gevelpanelen ontwikkeld en geproduceerd voor de bouw van het nieuwe Eurojust kantoorgebouw in Den Haag, Nederland. Dit project vereist de levering van meer dan 700 gevelpanelen van meerdere breedtes en lengtes (van 3,5 tot 10 m).

 

Om te kunnen zorgen voor een hoge kwaliteit en kosten-effectieve installatie, moest de installatie eenvoudig en snel uitgevoerd kunnen worden, middels just-in-time leveringen van onderdelen op de bouwplaats (30-40 eenheden per dag), eenvoudige bevestiging van de onderdelen op het gebouw met een hoge nauwkeurigheid (tolerantie naar beneden tot 1,5 mm), zonder enige reparatiewerkzaamheden na de installatie. Tegelijkertijd moet het gevelsysteem bestand zijn tegen binnendringen (overleven zware mechanische belasting) en voldoen aan de juiste bouwvoorschriften op vlamvertraging.
Indupol (mede-)ontwikkelde een composiet-systeem en een betrouwbaar proces voor grootschalige productie. Na een aantal ontwerpiteraties, is een composiet systeem ontwikkeld dat aan alle eisen voldeed.


De samengestelde componenten zijn middels een hand lay-up proces door Indupol geproduceerd in modulaire mallen die iedere keer zijn aangepast aan de gewenste vorm en afmetingen, Om de gewenste buitenduurzaamheid te garanderen zijn na de productie de delen behandeld met een primer en twee lagen Double Coat polyester DD lak in de kleur RAL 9010. Hierna is het geheel getransporteerd naar het bouwterrein voor de installatie. Met minimaal gebruik van steigers, werden de delen opgetild door een kraan en bevestigd aan het gebouw.

 

Opdrachtgever: TGM
Producent: Indupol International