Nederlands Engels Duits Zweeds Zweeds Zweeds
Betonindustrie
Compleet assortiment van hoogwaardige verlijmingsmaterialen, plamuren en lakken ter bescherming van prefabbeton mallen.
Beton mallen

De IJssel Coatings BV levert een compleet assortiment van coatingproducten en constructiematerialen voor nieuwbouw, reparatie en onderhoud van houten betonmallen. De producten in dit assortiment zijn zorgvuldig op elkaar afgestemd zodat elke combinatie van producten (het verfsysteem) een optimale bescherming biedt tegen onderlinge invloeden. Deze materialen blinken uit in hun duurzaamheid en in hun eenvoud van applicatie.

 

Lees het volledige systeem hier: Prefab beton mallen

Afwerking mallen

Het uiterlijk van een betonnen object wordt bepaald door het maloppervlak waarop het beton  gestort wordt. Een verfsysteem moet niet alleen een houten betonmal beschermen maar bepaalt derhalve ook het uiterlijk. Wanneer een mal wordt voorzien van een verfsysteem is het van essentieel belang dat alle lagen van het systeem, inclusief plamuren, bestand zijn tegen de chemicaliën en warmte ontwikkeling van het beton. ls een onderdeel in het systeem onvoldoende bestand, zal dit leiden tot oppervlakte defecten in het product leiden en mogelijk beschadigingen aan de mal. De keuze en de kwaliteit van het basis materiaal waarvan een houten betonmal wordt gemaakt en het aantal lossingen bepaalt mede het verfsysteem. Er zijn verschillende systemen mogelijk:

 

Verfsysteem

Een polyurethaan verfsysteem is de meest gebruikelijke methode in de Prefab betonindustrie om houten betonmallen mee af te werken. Epoxy producten worden ingezet om gecompliceerde mallen van hout te beschermen die zeer vaak gelost moeten worden.

 

De IJssel Coatings BV heeft als producent van alle componenten in het verfsysteem een groot aantal specialistische systemen ontwikkeld. Mocht uw vraag met één van de bovenstaande systemen niet op te lossen zijn stel dan hier uw vraag en ontvang een coating advies.