Nederlands Engels Duits Zweeds Zweeds Zweeds
Composieten
Compleet assortiment van pigmentpasta's, gelcoats, topcoats, verlijmingsmaterialen en coatingsystemen voor de composiet verwerkende industrie.
26 June 2023
De IJssel Coatings BV en Radiair Totaalinstallatie BV zetten een grote stap in de verduurzaming van de fabriek in Moordrecht

Vandaag hebben we een opdracht ter waarde van € 0,5 miljoen gegund aan Falko Ruijl van Radiair Totaalinstallatie voor de vernieuwing van onze verwarmingsinstallaties in de productie en de PGS-magazijnen. Naast diverse productontwikkelingen streven we ernaar om onze missie, "Als familiebedrijf DUURZAAM verbonden zijn aan al onze relaties door middel van onze specialistische kennis op het gebied van (gel)coatings en kleurpasta's", ook in de productieomgeving waar te maken. We vernieuwen niet alleen de verwarmingsunits, maar we gaan ook warmte terugwinnen uit de afgezogen lucht, waardoor we aanzienlijk energie besparen zonder in te leveren op het werkcomfort van onze collega's.

 

Samen met Radiair BV vervangen we de 14 jaar oude gasgestookte verwarmingseenheden op ons dak. Twee van deze installaties worden volledig gasloos en uitgerust met een MARK Airstream hoogrendements-WTW-unit (Warmte Terug Win) en DX-warmtepompen. Voor de derde unit, boven op de productieafdeling, hebben we gekozen voor een WTW-unit in combinatie met een zuinige gasgestookte HR-G verwarmingsmodule. Vanwege de grote hoeveelheid lucht die in de productie wordt ingebracht en afgezogen, hebben we voor deze bewezen technologie gekozen.

 

Met behulp van deze nieuwe verwarmingstechnieken en WTW-units streven we ernaar om het huidige gasverbruik met maar liefst 80% te verminderen, terwijl we tegelijkertijd ervoor zorgen dat het jaarlijkse stroomverbruik (inclusief verwarming) niet aanzienlijk zal toenemen. We hebben geavanceerde besturingssystemen en energiezuinige ventilatoren geïmplementeerd in deze units om dit te waarborgen. Deze investering beschouwen we als een voorlaatste stap richting een volledig gasloze productie en een streven naar een energieneutrale bedrijfsvoering op de middellange termijn.

 

We kijken uit naar de installatie en de verdere samenwerking met Radiair in het komende najaar. We wensen Falko en zijn team veel succes met de uitvoering van het project.